Den 26.02.18 ble det kaffe og kake i anlendning innflytningsmarkering for CrayoNano i nyoppussede lokaler i Kraftbygget, Sluppenvegen 6.

CrayoNano er et selskap som skal lage UV LED på en annen måte enn det som finnes fra før. De er først i verden med å utvikle og patentere en metode for å produsere elektroniske halvledere på supermaterialet grafén. Dette er det tynneste og sterkeste materialet som finnes, og muligheten til å lage elektroniske kretser på det kan revolusjonere store deler av elektronikkbransjen.

– Denne teknologien har et stort potensial og mange ulike anvendelsesområder. Men i første omgang har vi valgt å fokusere på markedet for ultrafiolette lysdioder. siden vi vurderer dette som et perfekt inngangsmarked for teknologien, sier Helge Weman, som er gründer og teknologidirektør i Crayonano.

Ultrafiolette lysdioder (UV led) sender ut ultrafiolett lys som kan brukes til å drepe bakterier og virus. UV led brukes derfor ofte til rensing av vann og luft.

– Vi kan lage UV led som er ti ganger med effektiv enn dagens teknologi, til en pris som kun er en tiendedel av det den eksisterende teknologien koster.

 

Les mer på ntnu.no Craynano.com