Som byutvikler i Trondheim har vi et ansvar for å legge til rette for at talentene og de gode ideene blir i byen. Gründerselskapet Seram Coatings flyttet akkurat inn i nye lokaler her på Sluppen, og vi tok en prat med dem under innflytningsmarkeringen:

1. Hvem er dere?
– Nuria Espallargas: Kommer fra Barcelona, og er utdannet kjemiker. Har en PhD i materialteknologi og er professor i tribologi og overflateteknologi ved NTNU. Er gründeren av Seram Coatings sammen med Fahmi Mubarok som var min PhD- student mellom 2010 og 2014.
– Daniel Perello: Kommer fra Valencia, og er utdannet elektronisk og mekanisk ingeniør. Har erfaring fra sementindustrien, samt kontrollregulering av industrielle prosesser. Byttet til kjemi da han kom som stipendiat hos Nuria og Fahmi på NTNU.
2. Hva jobber Seram Coatings med?
– Seram Coatings er en bedrift innenfor prosesskjemiindustrien som lager et pulver som fungerer som et slitasjebelegg (såkalt coating) av et av verdens hardeste og mest slitesterke stoffer, silisiumkarbid. Selskapet har vunnet en rekke priser og utmerkelser den siste tiden.
3. Hvorfor er dere på Sluppen – hva tilbyr Sluppen dere som oppstartsbedrift?
– Grunnen til at vi først flyttet til Sluppen var for å være nærme NTNU og Trondheim sentrum. Dette var viktig for oss siden vi skulle starte vår pilotfase.

4. Anbefaler dere flere oppstartsbedrifter å komme hit, og evt. hvorfor?
– Ja, absolutt. Spesielt med tanke på nærheten til forskningsmiljø hos NTNU/SINTEF.

På Sluppen jobber vi med å lage et oppstartsmiljø slik at det skal være attraktivt for flere bedrifter som Seram Coatings å etablere seg i Trondheim- velkommen til oss!