Oppskrift: Tzatziki
Nasjon: Hellas
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 10 min
Tzatziki er en yoghurtbasert dressing som er veldig populær i Hellas og Tyrkia. Det er enkelt å lage tzatziki selv. Chryssa Kouzinoglou fra Hellas deler familieoppskriften sin.
Ved å teste ut mat på festivaler i Trondheim, fant Chryssa ut at nordmenn har et godt forhold til gresk mat. På Symposium på Lager11 finner du ekte, gresk street food hvor tzatziki er et tilbehør til for eksempel souvlaki.
Ingredienser
1 kg yoghurt
3 dl olje
0,3 dl edikk
2 agurker
1 eller flere hvitløksfedd
Slik gjør du det!
- Riv agurken på den grove siden av rivjernet og legg den over i en sil.
- Dryss over saltet og la det stå slik i ca. 15 minutter. Saltet drar vannet ut av agurken.
- Finhakk hvitløk og rør den inn sammen med yoghurt og eddik.
- Klem ut så mye vann som du klarer fra agurken.
- Rør inn agurken sammen med yoghurtblandingen.
Lykke til med kokkeleringen – og ta turen til Lager11 hvor du kan spise originalen forent med en gresk rett!
Besøk Lager11