Oppskrift: Butter Chicken

Nasjon: India
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 45 min + marinering

Butter chicken er en populær indisk kyllingrett som tilfeldigvis ble til i Delhi i 1947. Noen blandet matrester sammen med en kremet tomatsaus. Det smakte knallgodt!

Sarabjit Singh og kona fra Nord-India driver spisestedet Curry in a Hurry på Lager11. De deler sin oppskrift på retten – med unntak av den eksakte kryddermiksen. Den må du komme til Sluppen for å få.


Ingredienser

Kyllingfilet
Yoghurt
Ingefær
Hvitløk
Garam masala (blanding av forskjellige krydder fra India)
Gurkemeie
Chili pulver
Olje
Salt
Koriander

Saus:
Tomater
hvitløk
ingefær
chili
kanel stang
Kardemomme
honning
smør


Slik gjør du det!

  1. Lag en marinade av yoghurt og krydder.
  2. Skjær kyllingen i biter og la den ligge i marinaden i noen timer.
  3. Stek kyllingen til den er nesten ferdig (men ikke helt).
    Start med sausen:
  4. Smelt smør og ha i kardemomme og kanelstang.
  5. Tilsett tomater og la de koke i 5-10 minutter.
  6. Ha i resten av krydderet og la sausen koke i 2-3 minutter til.
  7. Fjern kanelstangen og ha i kyllingen, salt og honning.
  8. Dryss over hakket frisk koriander og server.



Lykke til med kokkeleringen – og ta gjerne turen til Lager11 hvor du kan spise originalen!


Besøk Lager11