Oppskrift: Butter Chicken
Nasjon: India
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 45 min + marinering
Butter chicken er en populær indisk kyllingrett som tilfeldigvis ble til i Delhi i 1947. Noen blandet matrester sammen med en kremet tomatsaus. Det smakte knallgodt!
Sarabjit Singh og kona fra Nord-India driver spisestedet Curry in a Hurry på Lager11. De deler sin oppskrift på retten – med unntak av den eksakte kryddermiksen. Den må du komme til Sluppen for å få.
Ingredienser
Kyllingfilet
Yoghurt
Ingefær
Hvitløk
Garam masala (blanding av forskjellige krydder fra India)
Gurkemeie
Chili pulver
Olje
Salt
Koriander
Saus:
Tomater
hvitløk
ingefær
chili
kanel stang
Kardemomme
honning
smør
Slik gjør du det!
- Lag en marinade av yoghurt og krydder.
- Skjær kyllingen i biter og la den ligge i marinaden i noen timer.
- Stek kyllingen til den er nesten ferdig (men ikke helt).
Start med sausen: - Smelt smør og ha i kardemomme og kanelstang.
- Tilsett tomater og la de koke i 5-10 minutter.
- Ha i resten av krydderet og la sausen koke i 2-3 minutter til.
- Fjern kanelstangen og ha i kyllingen, salt og honning.
- Dryss over hakket frisk koriander og server.
Lykke til med kokkeleringen – og ta gjerne turen til Lager11 hvor du kan spise originalen!
Besøk Lager11