Oppskrift: Korean Fried Chicken (KFC)

Nasjon: Korea
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 1 time

Koreansk stekt kylling eller KFC, vanligvis kalt chikin i Korea, er fellesbetegnelsen på en rekke stekte kyllingretter fra Sør-Korea. KFC er smakfullt og har en krisp konsistens etter friteringen.

Sesam Stasjonen på Lager11 er det gjengen i 22B som driver. Oppskriftene er det kokk Steffen Blakstad som står bak. Denne gjengen har valgt å dele oppskriften sin for å gjøre deg mer familiær med koreansk mat – og sesam.


Ingredienser til frittert kylling

Kylling
Ingefær
Risvin
Salt
Pepper
Potetmel
Olje til fritering
Ristede sesamfrø og vårløk – til pynting

Slik gjør du det!

  1. Skjær opp kyllingen i passende biter
  2. Mariner kyllingen i finhakket ingefær, risvin, salt og pepper
  3. Vend kyllingen i potetmel
  4. Friter kyllingen i olje i 175 grader, til den er gjennomstekt og sprø

Ingredienser til koreansk BBQ

3 deler ketchup
2 deler chilisaus (gochujang)
4 deler honning
4 deler brunsukker
2 deler soyasaus
2 deler hvitløk
1 del sesamolje

Slik gjør du det!

  1. Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm forsiktig opp mens du rører rundt.
  2. Kok til du har ønsket smak og konsistens.


Pynt retten med ristede sesamfrø og vårløk.


Lykke til med kokkeleringen – og ta gjerne turen til Lager11 hvor du kan spise originalen!


Besøk Lager11