Oppskrift: Korean Fried Chicken (KFC)
Nasjon: Korea
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 1 time
Koreansk stekt kylling eller KFC, vanligvis kalt chikin i Korea, er fellesbetegnelsen på en rekke stekte kyllingretter fra Sør-Korea. KFC er smakfullt og har en krisp konsistens etter friteringen.
Sesam Stasjonen på Lager11 er det gjengen i 22B som driver. Oppskriftene er det kokk Steffen Blakstad som står bak. Denne gjengen har valgt å dele oppskriften sin for å gjøre deg mer familiær med koreansk mat – og sesam.
Ingredienser til frittert kylling
Kylling
Ingefær
Risvin
Salt
Pepper
Potetmel
Olje til fritering
Ristede sesamfrø og vårløk – til pynting
Slik gjør du det!
- Skjær opp kyllingen i passende biter
- Mariner kyllingen i finhakket ingefær, risvin, salt og pepper
- Vend kyllingen i potetmel
- Friter kyllingen i olje i 175 grader, til den er gjennomstekt og sprø
Ingredienser til koreansk BBQ
3 deler ketchup
2 deler chilisaus (gochujang)
4 deler honning
4 deler brunsukker
2 deler soyasaus
2 deler hvitløk
1 del sesamolje
Slik gjør du det!
- Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm forsiktig opp mens du rører rundt.
- Kok til du har ønsket smak og konsistens.
Pynt retten med ristede sesamfrø og vårløk.
Lykke til med kokkeleringen – og ta gjerne turen til Lager11 hvor du kan spise originalen!
Besøk Lager11