Kunstutstillingen "Polyesterday" på Sluppen

Med vernissage fredag 6. desember kl. 19.00 åpner Thea Meinert sin utstillingshelg i kjelleren i Leirfossveien 5.

Thea Meinert arbeider hovedsakelig med skulpturelle installasjoner med vekt på eksperimentelle materialer, og har de siste to årene vært spesielt opptatt av børster. I arbeidene rekonfigureres eksisterende og funnet materiale, gjennom ulike teknikker. Hun har en forkjærlighet for industrielt framstilte gjenstander med et tydelig bruksområde, som gir assosiasjoner til en alternativ historie og eksistens. En børste, eller et håndkle blir nøye valgt ut og rekontekstualisert som en detalj i arbeidet. Objektene kombineres med strukturer som de kan henge ned fra, klemmes imellom, osv. Mange av valgene hun tar i arbeidet er styrt av kroppslige fornemmelser og et forsøk på å kontrollere materialet. Arbeidene kan ses som poetiske undersøkelser av materiale, form og repetisjoner. To inspirasjonskilder for hennes praksis er interiørdesign og mote.

Thea Meinert (f. 1989) er billedkunstner basert i Trondheim. Hun har mastergrad fra Kunstakademiet i Trondheim (2017) og bachelorgrad fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (2015). I dag er hun medlem av RAKE arbeidsfelleskap. Siden hun ble uteksaminert fra akademiet har hun blant annet vært gjestekunstner i RAKE visningsrom (2018), og høsten 2020 viser hun separatutstillingen Be my spirit ved galleriet K70 i Lübeck. Siden 2017 har hun fungert som prosjektleder for Trondheim Open, og i 2018/19 deltok hun i Nordnorsk kunstnersenter sitt mentorprogram.

Polyesterday

Polyesterday viser nye verk produsert høsten 2019. Verkene springer ut av det pågående fordypningsprosjektet Børster, hvor kunstneren arbeider med materialer fra børsteproduksjon i kombinasjon med blant annet lateks. I forbindelse med utstillingen vil det publiseres en tekst om arbeidet skrevet av kunsthistoriker og kurator Espen Johansen.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturfond, Trondheim kommune og R. Kjeldsberg AS.
Åpningstider i perioden: lørdag - søndag kl. 12 - 16, eller etter avtale.
Kontakt: theameinert@gmail.com, mob: +47 920 40 257.