Tre kjappe med Fotograf Siri Nordberg

I forbindelse med utstillingen THE MAID, har vi stilt Fotograf Siri Nordberg tre kjappe spørsmål.

Tre kjappe

med Fotograf Siri Nordberg

1. Hvorfor har du laget en utstilling om tjenestepiker?

"Jeg var 12 år da jeg hadde min første store leser-opplevelse, og ble dratt inn i en annen era – en levende fortelling om sterke kvinner, om kjærlighet og familie, og den harde kampen for overlevelse. Fotoutstillingen er en hyllest til tjenestepikene fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet."

2. Er det tilfeldig at utstillingen har åpning samme helg som den internasjonale Kvinnedagen?

"Faktisk, ja, men det ble en veldig god timing. Mange jenter lengter fortsatt etter et bedre og friere liv. Tjenestepikene var nederst på den sosiale rangstigen; de var underbetalte, og jobbet lange dager for å tjene folket i overetasjen. Jeg har stor respekt for disse kvinnene som ofret så mye av sine liv, og gikk slitne til sengs hver kveld, i et liv innrammet av andres krav og behov. Det var et hardt liv hvor de ofte ikke ble sett og anerkjent. Det blir de derimot i foto-utstillingen. Den er et uttrykk for stolthet og takknemlighet for disse jentene."

3. Hvorfor velger du å ha utstillingen på Sluppen?

"Jeg har vokst opp i Trondheim og husker tilbake på Sluppen som et trist og slitt område. I dag er Sluppen noe annet enn den gang. Det er både et industriområde og en moderne næringsbydel, på én og samme tid. Det er mange skjulte skatter her, og det er et område i utvikling. Lokalet jeg har lånt for anledningen er en unik kjeller, som gir en fantastisk innramming på kunstfoto utstillingen. Jeg er glad for å være her og bidra til at flere besøker Sluppen."

Utstillingsåpning lørdag 9. mars kl. 18:30. Velkommen!