Ahmad og kompisen Youssef fra Syria lager street food fra Midtøsten

Ahmad Zahra med blomsterkrans

Ahmad Zahra følger drømmen sin. Da Lager11 tok kontakt for å høre om han ville starte sitt eget serveringssted, var svaret ja med en gang.

– Norske folk elsker å smake ny mat. Jeg er glad for å bli med på et nytt sted der det skjer noe, sier Ahmad.

Ahmad kom til Trondheim fordi en venn anbefalte landet, folka, åpenheten og tilliten vi har her i Norge. Han flyktet fra Syria da krigen brøt ut i 2011. Tidligere har han jobbet frivillig på Kafé Stamina og Kafé Soil i Trondheim.

– Jeg har lært mye ved å jobbe som frivillig. For meg har det vært viktig for å bli kjent med norsk kultur og lære hvordan norske tenker, forklarer Ahmad og legger til at han solgte mat på Trondheim Rocks og Vegan Fair i fjor.

I Midtøsten spiser folk mye kjøtt. På menyen står kebab, falafel og en Midtøsten-spesial som er en blandet tallerken.

Dette er Midtøsten Spesial:

  • Vårrull med grønnsaker: tomat, erter, gulrot og krydder
  • Vårrull med kylling: kylling, løk og krydder
  • Hummus: kikerter, tahini, hvitløk og krydder
  • Mutabal: Aubergin, tahini og yoghurt og hvitløk
  • Tabbouleh: Tomat, persille, bulgur og olivenolje
  • Kubbe: Kjøtt, løk, valnøtter, pinjekjerner og bulgur

Falafel og shawarwa (kebab) er rettene Ahmad og Youssef ser på som sine spesialiteter.

– Kebabrull tror jeg blir mest populært her, smiler Ahmad.

Med Lager11 får Trondheim gatemat fra åtte land. Kommer du?

 

Ta med deg litt av Midtøsten hjem

Lager11 har åpent torsdag til søndag. Alle serveringsstedene tilbyr take-away. Du kan også bestille via Foodora og få maten levert der du er.

Vi har fortsatt ikke åpnet for levering med Foodora enda siden vi er så heldige å ha mange besøkende i mathallen. Når det eventuelt blir åpnet for bestilling via Foodora er også usikkert.Aloha, Sluppen! Hele verden på Lager11

Lager11 er Trondheims nye møteplass med street food og scene. Her finner du gatemat fra åtte land, drevet av gründere med innvandrerbakgrunn. Smak deg gjennom chilensk, indisk, polsk, kinesisk, gresk, koreansk, italiensk og mat fra Midtøsten – på Sluppen.

R. Kjeldsberg utvikler bydelen Sluppen og har bidratt med opplæring og støtte til alle driverne. Vi har tro på at drømmer kan bli til virkelighet. Les om Sluppen »

Lager11 vil bidra til å utvikle prosjekter innen teater, dans, musikk og kunst som reflekterer samfunnet og verden vi er en del av.

Besøk Lager11