Åpning av IoT ProtoLab på FAKTRY

Det er Telenor sammen med Wireless Trondheim som står bak den nyetablerte IoT-laben i FAKTRY på Sluppen.

IoT ProtoLab skal være et eksperimentelt senter for forskning og innovasjon hvor ambisiøse gründere, studenter og utviklere har muligheten til å utvikle nye tjenester og fysiske produkter innen tingenes internett. Rektor ved NTNU, Gunnar Bovim og konsernsjef for Telenor, Sigve Brekke stod for selve åpningen under markeringen den 9.mars 2018.

– For akkurat ett år siden lanserte vi Telenor-NTNU AI-Lab og det er en glede å nå åpne et nytt teknologisk kraftsenter i Trondheim. IoT gjør at data om våre fysiske omgivelser blir tilgjengelig i stort monn, og det skaper fantastiske muligheter for forskning og utvikling innen kunstig intelligens. De to labene i Trondheim vil styrkes av hverandre, og er et bidrag til digital industribygging i Norge, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

– Vårt mål er å gjøre det mulig for studenter, gründere og oppstartsbedrifter å eksperimentere og teste løsninger ved hjelp av neste generasjons IoT-teknologier. Ved å koble vår dybdekompetanse med selskaper som Telenor kan vi samarbeide om å gjøre reelle teknologiske gjennombrudd og bidra til å lage nye, smarte produkter og tjenester for fremtiden, sier Thomas Ulleberg, daglig leder for Wireless Trondheim.

Partnere for det nye kraftsenteret er R. Kjeldsberg, Wireless Trondheim, Proneo og Telenor.

Du kan lese mer om satsningen ved å klikke deg inn på linkene nedenfor