Austmann bryggeri flytter til Sluppen

Etter en kraftig økning i ølsalget flytter Austmann Bryggeri fra Trolla til større lokaler på Sluppen.

Lokalene eies av R. Kjeldsberg AS og har vært brukt som lager og verksted. Her får bryggeriet 1000 kvadratmeter (kvm) å produsere, lagre og servere øl på. I dag har håndverksbryggeriet 480 kvm i Bynesveien på Høvringen.
– Det er for trangt. Vi må være innovative og det krever lagringsplass. Vi har vokst ut av lokalene våre, og ville flytte til et sted hvor vi kan vokse i mange år fremover, sier Sjue.
– Vi ønsker å være nærmere byen og være en større del av den. Det har vi god mulighet til her. Universitetet og campus er også en av grunnene til at vi legger det til Sluppen, sier Sindelar.
Foodtrucks og øl
Det blir bedre plass til lager i det nye bryggeriet, og det blir mulighet til å smake på øl.
– Vi skal ha et tap room med stoler, bord og båser. De som jobber i området skal kunne drikke kaffe og jobbe her. Fra rommet skal kundene kunne se inn i produksjonslokalene hvor ølet brygges og lagres, sier Sjue.

Det blir også matservering på lørdager.

Entusiasmen smitter

I mange av byggene til R. Kjeldsberg på Sluppen holder en rekke store og små teknologibedrifter til. Foruten å være en del av et område for teknologibedrifter, forskning og undervisning, skal denne delen av byen også utvikles til en levende bydel, forteller administrerende direktør Ole Petter Bjørseth i R. Kjeldsberg.
– Bydelen her er under forvandling, og vil få sentrumsbebyggelse og fortetting med boliger og flere serviceinstitusjoner, sier Bjørseth.

Han synes derfor Austmann Bryggeri passer inn på Sluppen.

– De er innovative folk som kan bidra med energi inn i miljøet her. Entusiasmen deres smitter på hele miljøet. De skaper noe nytt, og er med på å fornye ølmarkedet. De står for mye av det samme som gründerbedriftene vi har i Faktry, sier Bjørseth.

Faktry som han viser til, er en nyskapingsfabrikk og inkubator for fysiske produkter som R. Kjeldsberg startet opp sammen med Telenor, NTNU og Wireless Trondheim i høst. Her holder flere oppstartsbedrifter til.

Austmann flytter inn i mars neste år, og regner med å være i gang med produksjon i løpet av april. Velkommen til vår nye nabo!