– Sluppen er Trondheims utviklingsstrøk

Austmann-gjengen untenfor bryggeriet på Sluppen

Austmann var helt klare på at de ville til et utviklingsstrøk. Etter årelang flørting fra Kjeldsberg sin side, ble det full klaff. Austmann har fått det bryggeriet de drømte om den gangen de startet med tre gamle damer.

Austmann startet opp i 2013. Ildsjelene Vinko Lien Sindelar, Anders Cooper og Thomas Sjue hadde lyst til å drikke det ølet de ikke fikk tak i da de var ute på livet. De ville rett og slett lage bedre øl. Gutta lånte 250 000,- hver av de tre gamle damene (som også er navnet på en av ølene), og så var de i gang.

Først var de på Ila. Nå er de på Sluppen.

– I USA er bryggerier som oss ofte i utviklingsstrøk. Vi vokste oss ut av lokalene på Ila og ønsket å finne et slikt sted i Trondheim. Valget falt på Sluppen, sier Vinko og fortsetter;

– Det skjer mye på Sluppen fra halvår til halvår. Sluppen sin fremtid er spennende. Her kan vi være med og være i sentrum av et sted i skikkelig utvikling.

 

Bryggeriet Austmann ønsket å starte med

Austmann har hatt ett fullt driftsår på Sluppen. Det eneste de tok med seg fra sine tidligere lokaler, var en gaffeltruck. Austmann har nå fått det bryggeriet de drømte om da de startet.

Det tok fem år å komme dit.

– Vi planla å vokse ut av Ila og ville ha et bryggeri som i tillegg til å være et moderne brygghus også skulle være et besøkssenter. Her har vi fått Taproom pub. Sluppen er nært nok Trondheim sentrum til at folk kan tenke seg å besøke oss, sier Thomas.

Nå ligger Austmann bryggeri og besøkssenter altså på Sluppen. Men det var en lang flørt som skulle til.

 

Den lange flørten

Kjeldsberg Eiendom gjorde flere framstøt mot Austmann gjennom flere år. De flørtet og flørtet og foreslo forskjellige adresser på Sluppen – uten å få noen særlig respons.

– Vi var litt hard to get, slår Vinko fast.

Og Kjeldsberg ga seg ikke.

– Da vi kom inn i lagerbygningen her i Sluppenvegen 10, kjente vi med en gang at det var riktig, sier Thomas.

– Vi så på noen andre steder også, men Kjeldsberg Eiendom fant fram trumfen og stilte med prosjektleder som hjalp oss med tilpasninger av lagerbygningen her, legger Vinko til.

Austmann har fortsatt planer om å vokse. Det er godt å vite at de fortsatt kan doble produksjonen i lokalene på Sluppen. Og når dagens bryggerilokaler blir for små, har nok Kjeldsberg Eiendom de helt riktige lokalene for Austmann 3.0 også – her på Sluppen.

Sluppen trenger møteplasser som har åpent etter normal kontortid.

 

– Alle har en grunn til å være på Austmann

Firmaene som holder til på Sluppen er gode på å bruke hverandre. Austmann har alltid hatt en åpen-dør-policy og er en del av hjemmebryggemiljøet. Det var jo tross alt der det startet for gutta også.

– Vi er en viktig del av miljøet på Sluppen. Øl og puber er viktige møteplasser. Øl skaper business for alle, og alle har en grunn til å være her på Austmann, slår Vinko fast.

– Bedriftene her booker oss til eventer, og det er kjekt. Alle på Sluppen kan bruke oss. Vi er en slags hub på Sluppen, sier Thomas.

Austmann-øl er velbalansert. Det er ikke rart den faller i smak hos selv de mest kresne.

– Ølen vår er populær fordi den er fucking delicious!, sier Vinko, på ubeskjeden amerikansk.

Her kan du besøke Austmann.

Det skjer mye på Sluppen fremover. Sluppen er på vei til å bli et helt nytt sted. Bryggeriet er altså på plass. Snart kommer mathallen og klatresenteret.

 

Det går mot lysere tider

Vi har moderne kontorlokaler til leie i Lysgården.

Les om miljøbygget Lysgården eller ta kontakt med oss i Kjeldsberg Eiendom.