Smak av sesam på Sesam Stasjonen

Rasmus Hartman med blomsterkrans

Gjengen som driver 22B står bak disken til Sesam Stasjonen på Lager11. De har fått god hjelp av kokk og mentor Steffen Blakstad som satte de på sporet av koreansk mat – med sesam.

– Koreansk street food begynner så vidt å ta av i Skandinavia. Det er rene smaker og spennende mat som vokser på smaksløkene våre. Det er gøy å gjøre noe nytt, spesielt sammen med dyktige folk, smiler Rasmus.

Rasmus Hartman og Wakil Abo Adam fra 22B driver Sesam Stasjonen på Lager11. Der serverer de Korean Fried Chicken (KFC) og den klassiske retten Bibimbap som er koreansk pytt-i-panne med kjøtt og egg eller sopp.

Her finner du oppskriften på KFC »

– Vi lager også kimchi som har tatt av litt. Kimchi er nærmest et obligatorisk tilbehør til koreansk mat. Men det som virkelig går igjen her er sesam. Sesam er det gjennomgående elementet i maten vår, og navnet er inspirert av det, smiler Rasmus.

De har fått hjelp kokken Steffen Blakstad til å utvikle konseptet. Sesam Stasjonen skal bidra til å få mennesker, som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet, i jobb.

– Jeg jobbet med entreprenørskapsprosjekter i Danmark før jeg kom hit. Tilfeldighetene ville ha meg til Trondheim. Steffen har lært meg, Wakil og noen flere å lage koreansk mat. Vi skal lære det bort videre igjen, og det føles bra, sier Rasmus.

22B er et kontaktsenter for ungdom og folk med minoritetsbakgrunn i Norge. De gir folk en ny sjanse. Lager11 er et av initiativene R. Kjeldsberg har tatt for å utvikle bydelen Sluppen. R. Kjeldsberg har bidratt med opplæring og støtte til alle driverne. Lager11 gjør at alle de åtte gründernes drømmer om å drive sitt eget spisested til virkelighet.

Lager11 vil trekke folk til Sluppen. Rasmus, på sin side, liker en utfordring.

– Det er mye unikt i hver kultur! Vi kan lære mye av hverandre. Det er gøy å være med på oppstarten her, og dette holder på å bli et fint område det blir en artig utfordring å trekke folk til, avslutter Rasmus med et stort smil.

 

Sesam stasjon hjemme hos deg

Lager11 har åpent torsdag til søndag. Alle serveringsstedene tilbyr take-away. Du kan også bestille via Foodora og få maten levert hjem.

Vi har fortsatt ikke åpnet for levering med Foodora enda siden vi er så heldige å ha mange besøkende i mathallen. Når det eventuelt blir åpnet for bestilling via Foodora er også usikkert.



Aloha, Sluppen! Hele verden på Lager11

Lager11 er Trondheims nye møteplass med street food og scene. Her finner du gatemat fra åtte land, drevet av gründere med innvandrerbakgrunn. Smak deg gjennom chilensk, indisk, polsk, kinesisk, gresk, koreansk, italiensk og mat fra Midtøsten – på Sluppen.

R. Kjeldsberg utvikler bydelen Sluppen og har bidratt med opplæring og støtte til alle driverne. Vi har tro på at drømmer kan bli til virkelighet. Les om Sluppen »

Lager11 vil bidra til å utvikle prosjekter innen teater, dans, musikk og kunst som reflekterer samfunnet og verden vi er en del av.

Besøk Lager11