Lager11 åpner i april

Hildegunn i speilet i Lager11

Lager11 på Sluppen fylles snart med mat fra hele verden, bar og klatrehall. Sluppen gjør Trondheim større.

Den gule lagerbygningen er på hele 3 200 kvadratmeter. Lokalene er industrielle og helt ypperlige til mathall og kulturaktiviteter – med god takhøyde og et røft preg.

– Vi har lenge ønsket å ha et matkonsept her på Sluppen. I april åpner vi Lager11 hvor det blir åtte spisesteder med smaker fra hele verden. I tillegg til matservering blir det bar, scene og Black Box med arrangementer og aktiviteter, og kontorlokaler, forteller Hildegunn Gutvik, daglig leder i Lager11 og forretningsutvikler i R. Kjeldsberg.

Matkultur og sosial bærekraft

Vi har plass til rundt 500 sittende gjester. Steffen Blakstad blir med som kjøkkensjef når mathallen åpner. Han er nå mentor for de åtte som skal åpne sitt første spisested.


– Ektepar, venner og enkeltpersoner fra andre land har nå fått muligheten til å skape sin egen arbeidsplass med mat de er stolte av.

To kompiser fra Syria, mor og datter fra Chile og ei alenemor fra Kina er noen av de som er med når mathallen åpner til våren.

– Vi har lett etter mennesker som har drømt om å skape sitt eget serveringssted fra sin matkultur, men som ikke har hatt anledning til å satse. Vi inkluderer også kurs i mathygiene, kundeservice og hjelp til regnskap, forteller Hildegunn.

NAV blir med og arrangerer kursene.

– Det vil være flere i samme situasjon, mennesker som starter sin første bedrift, noe vi tenker er bra. Kall det gjerne sosial bærekraft, legger Mai Susegg, utleiesjef i R. Kjeldsberg til.

I starten vil åpningstidene være torsdag til søndag. Blir det et populært tilbud, vil mathallen utvide åpningstidene.

Kontorfellesskap, arrangement og klatrehall

Der hvor baren vil være, er takhøyden lavere enn i lagerhallen med matservering. Over baren er det nemlig en mesanin som passer godt til bursdagsfeiringer og andre selskaper.

– Du kan også gå over mesaninen og videre inn om du skal på jobb. Der kommer det noen kontorlokaler, sier Hildegunn og fortsetter:

– Lager11 blir rimelig komplett. Under samme tak kan du spise, klatre, se en teaterforestilling, jobbe og feire bursdag.

Trondheim Klatresenter åpner et 1 700 kvadratmeter stort buldresenter i andre halvdel av lagerbygningen. Klatring har aldri før vært så populært som det er nå.

– Det er på tide at vi får et Klatresenter på Sluppen. Jeg gleder meg til det er mer som skjer her utenfor vanlig kontortid, smiler Hildegunn.

Sluppen gjør Trondheim større

Lager11 er et av grepene for å trekke folk til Sluppen.

– Vi bygger en by. Sluppen er ikke et sted folk i Trondheim naturlig svinger innom nå, men det skal det bli. Sluppen er og skal være mer enn kontorlokaler og ingeniører. En by har aktiviteter og ingen åpningstid – det vil vi skape her, forteller Ole Petter Bjørseth, CEO i R. Kjeldsberg.

I en by finner du et tverrsnitt av befolkningen. Sluppen skal ha plass til alle.

Austmann Bryggeri har vært på Sluppen i et drøyt år. Les mer om Austmann her.

– Det å få Austmann bryggeri hit til Sluppen var et viktig steg for destinasjonsutviklingen. Noe av det beste med Austmann, er at det er enkeltpersoner som brenner for det de gjør – de har et nært forhold til produktet de selger. Austmann er autentisk, smiler Hildegunn.

Austmann-øl blir selvfølgelig å finne i kranene på Lager11.