Uthuset gir plass til alo

Uthuset rives, og et nytt kontorbygg vil snart reise seg i Sluppenvegen 23. Alo betyr "å gjødsle", og bidrar til videre byutvikling på Sluppen.

Uthuset rives

- Vi har starta opp med prosjekteringen, og har mange møter med arkitektene og entreprenør Veidekke, som vi samarbeider svært godt med, sier prosjektutvikler Anders Berger i R. Kjeldsberg. Riving av bærekonstruksjonen i Uthuset skjer i neste uke. «Da forsvinner det fort,» slår Berger fast.


FORAN UTHUSET: Ståle Brovold i Veidekke, Ole Petter Bjørseth i R. Kjeldsberg og Trygve Karlsen i Veidekke.

Bygger for framtida

Med Alo kombinerer Kjeldsberg sertifiseringene BREEAM Outstanding og WELL Gold.

– Vi har hevet oss et steg videre med dette prosjektet. Vi leverer dermed det første kontorbygget i Norge som har dobbel miljøsertifisering, sier administrerende direktør i R. Kjeldsberg, Ole Petter Bjørseth.

R. Kjeldsberg er overbevist om at det ambisiøse bygget er en langsiktig god investering.

- Det er viktig for oss å bygge kvalitet. Vi ønsker å bidra til en ny standard for bærekraftige kontorarbeidsplasser i Norge, sier Bjørseth.


I tillegg til kontorer, skal bygget bli en møteplass også for andre:

- Vi ønsker utadrettet virksomhet i førsteplan ut mot gata, sånn at det bidrar til å skape byliv og øke servicetilbudet på Sluppen, sier Bjørseth.

Alo kommer rett over gata fra den populære mathallen Lager11.

Alo skal gi vekst

Alo betyr "å gjødsle", og byggets atrium skal være med på å gi godt med dagslys og skape trivsel og produktivitet for bedriftene som leier seg inn.

Største leietaker i bygget blir Multiconsult, som har uttalt til MN24 at de er godt fornøyd med valg av næringslokaler, og vektlegger tungt det helhetlige perspektivet Kjeldsberg har på bærekraft.

- Vi er veldig glade for at Multiconsult fortsatt ønsker å være her på Sluppen, sier utleiesjef Mai Susegg i R. Kjeldsberg.

På Sluppen finnes også solide selskaper som Statkraft, Sweco, DNV GL og Veidekke, og mange spennende selskaper i rask vekst som Mywo og Alva Industries.

Alo blir med sine sju etasjer det høyeste bygget på Sluppen.
Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2023.

Det er på Sluppen det skjer

Det er ikke bare byggearbeidet med Alo som skjer på Sluppen i disse dager. Ny kommunedelplan for Sluppen er forventet i år, og vil åpne for boligbygging. I tillegg er Statens Vegvesen i gang med å bygge ny bru på Sluppen, Nydalsbrua, som skal stå ferdig i 2024. Den nye brua over Nidelva på Sluppen har vært ønsket, diskutert, og planlagt i lang tid, og arbeidet kom endelig i gang i fjor høst.