Bærekraftsuke på Sluppen

Hver høst settes det av en uke med ekstra fokus på bærekraft her på Sluppen. Sammen med gode samarbeidspartnere belyses ulike bærekraftsmål gjennom en tematisk uke. 16.-22. oktober har årets bærekraftsuke rommet møter og aksjoner om blant annet energi, helse og ombruk.

Fra rivningsklart til klimasmart
R. Kjeldsberg AS og Kjeldsberg Eiendomsforvaltning inviterte til frokostmøte om transformasjonen av Sluppen, med eksempelet Sluppenvegen 11. Det gamle lagerbygget var planlagt revet, men ble fylt med nytt liv og er nå en populær møteplass på Sluppen. Bygget huset Lager11 med mathall og kulturarena, og Grip Klatresenter med buldrehall og klatretårn. Det gamle lageret genererer nå energi med solceller på taket, og energien styres smart med flytbatteri i kjelleren. Batteriet ble installert i vinter og var første av sitt slag i Norge. Nå bidrar det til å utjevne energiforbruket i bygget.

Madeleine Mittet fra R. Kjeldsberg og Kristoffer W. Lie og Sondre Leonhardsen fra Kjeldsberg Eiendomsforvaltning om veien fra gammelt lager til aktivitethus, og fra bilbasert industriområde til levende nullutslippsbydel.

 

Gå- og sykkelaksjon
To ganger i året arrangerer R. Kjeldsberg gå- og sykkelaksjon for sine leietakere på Sluppen, i samarbeid med Multiconsult og Statkraft. Hank Sport utfører service og dekkskift for syklister, nå på rundt 160 sykler over to dager. Formålet er å gjøre det enkelt, trygt og attraktivt å sykle til og fra jobb. Gjennom gå- og sykkelaksjonen stiller kantinene med ekstra sunne matretter.Økt livskvalitet med app
Mia Health er, i samarbeid med blant annet NTNU og SINTEF, i ferd med å utvikle en personlig digital tvilling som samler inn informasjon og gir deg unik innsikt i din helse. Ved hjelp av banebrytende forskning og kunstig intelligens gir deg oppskriften på hva akkurat du bør gjøre for å få mer energi og bedre livskvalitet i dag - og samtidig minimere risikoen for å rammes av hjerteinfarkt, demens og kreft senere i livet.

Kent Rønning og Andreas Revdal fra Mia Health presenterte sin app-løsning for bedre helse.

Rosa Sløyfe 🎗
Oktober er måned for Rosa Sløyfe-aksjon, og det er satt ut sløyfer og annet materiell på ulike utsalgssteder på området. Dette er for synliggjøring og inntekt til Brystkreftforeningen.

Sirkeltrening
Denne uka ble starten på ukentlig sirkeltrening på Sluppen. Ansatte på Sluppen kan delta på innendørs treningsøkt ledet av Falck Helse. Det er gratis å delta, og er tilpasset alle nivåer. Dette avløser løpetreningene som har blitt holdt ukentlig gjennom sommerhalvåret.

TV-aksjonen
Denne uka er også aksjonsuke for TV-aksjonen.
TV-aksjonen Trøndelag har flere år hatt Lager11 som tilholdssted i forbindelse med aksjonen, og i år er intet unntak. Årets aksjon går til Redd Barna. Gjennom uka har Lager11 vært vertskap for næringslivets ringedugnad, sofaprat om årets tema, lunsjquiz til inntekt for saken, og avslutningsvis en aksjonsvake hvor frivillige og bøssebærere kunne samles for mat og visning av NRK-sendingen gjennom kvelden. I tillegg er det satt ned en minnestein for årets TV-aksjon utenfor inngangspartiet til Lager11, som er starten på en "Walk of Action" hvor det bygges på med ny stein for hver TV-aksjon fremover.

I forbindelse med aksjonsvake og åpning av "Walk of Action" på Lager11.
f.v. Ann Marit Longva fra Redd Barna Midt, varaordfører og byaksjonsleder Mona Berger, Siri K. Forsnes fra TV-aksjonen Trøndelag, Madeleine Mittet fra R. Kjeldsberg.