Vårens gå- og sykkelaksjon 2024

Vårens gå- og sykkelaksjon på Sluppen er gjennomført!

For å fremme sunn og bærekraftig transport til jobb utføres sykkelservice av Hank Sport.
Over 200 sykler har fått utført service i løpet av to dager. De som har hatt piggdekk på sykkelen gjennom vinteren har fått lagt om dekk på sykkelen også. Servicen er gratis for R. Kjeldsbergs leietakere på Sluppen, med formål å legge til rette for sykling til arbeidsplassen.

Nå er Sluppens syklister klare for sommersesongen!

 

Sterk hjerne med fysisk aktivitet

I forbindelse med gå- og sykkelaksjonen holdt "treningslegen" Ole Petter Hjelle foredrag. Det ga fullsatt sal i Lysgården. 

Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker og bestselgende forfatter som er ekspert på effekten fysisk aktivitet har på hjernen. Han har NM-gull i maraton og har doktorgrad i nevrologi, men til daglig jobber han som fastlege og ser hvordan «trening på resept» påvirker mennesker.

Noe å ta med seg fra foredraget er at fysisk aktivitet er ufattelig bra for både kroppen og hodet - og alle monner drar! Så å sykle eller gå til jobben er ikke bare sunt og bærekraftig, det skjerper også hjernen.

 

Få sprekere ansatte

For å fremme bærekraftige arbeidsreiser var Trondheim kommunes HjemJobbHjem tilstede med info om deres mobilitetsordning for bedrifter, og Sluppens pågående reisevaneundersøkelse.

Også Bedriftsidretten, NTNU og Mia Health var tilstede for å synliggjøre tilbud for fysisk aktivitet og helsefellesskap.