Sluppens nye bytorg har åpnet! Torsdag feiret ansatte på Sluppen åpningen av torget med musikk, boller og kaffe.
Flere hundre møtte opp da Strindens Promenade Orchester spilte opp til fest på Sluppens nye bytorg. Det som tidligere var parkeringplasser og grå betong har gjennom sommeren blitt omgjort til en fargerik samlingsplass. R. Kjeldsberg inviterte på boller og Kjeldsberg-kaffe for å innvie torget.
Les sak om torget i Nidaros
Gjengen fra De 3 Stuer personalrestaurant på Lysgården disket opp med nydelige boller og kaffe.
Det nye torget skal kunne fungere som et hyggelig sted å ta en kaffe med en kollega eller slå seg ned i solveggen etter endt arbeidsdag. Ettermiddag og kveld lyses torget opp i ulike farger, og vil bli arena for ulike arrangementer. Målet er at torget skal være til stor glede både for de som jobber på Sluppen og de som kommer innom - for eksempel for en runde i klatrehallen til Grip eller for en matbit på Lager11.
For å viske ut oppmerkingen av parkeringsplasser, og å få farger på omgivelsene, har Espen Henningsen og Thomas Eidsaune tilbrakt flere dager med malingsrull på gategulvet. De fikk benyttet seg av de få dagene med sammenhengende oppholdsvær Trondheim har hatt i sommer, og fargela torget med organiske mønstre i rosa og lilla. En ordentlig fargeklatt mellom kontorbyggene som har blitt godt mottatt.
Espen og Thomas har også trukket gatekunsten opp på fasaden av Sluppenvegen 13 med en syklende spaceboy.
Torget har gått på bekostning av parkeringsplasser for biler, men gitt rom for rikelig med parkering for sykkel. Et åpent sykkelskur med tak i tillegg til låsbare sykkelskap fra Bikely sikrer trygg sykkelparkering.
Torget har fått trær og plantekasser med stauder og markjordbær. Bord og benker, og solstoler og et hengekøyenett å slappe av i.
Solstolene på torget har Peter Totland (t.h) og Ingvar Aune i Sirken laget av ombruksmateriale.
Som en naturlig forlengelse av torget bygges det nå pergola, benker og blomsterkasser også utenfor Sluppenvegen 25. Her skal førsteetasjen gjøres om til en levende serveringsgate. Allerede i oktober åpner Pettersen & Co Kolonial og Fetevarer og Emmer Håndverksbaker.
Mesterkokk Jose Maria Gonzalez Blanco og driftssjef Julie Benedikte Dalheim i Pettersen & Co ser frem til å åpne dørene på Sluppen om kort tid (Foto: Magnus Alban Mehmeti).
Pettersen & Co vil bli et mathus med smaker fra hele verden. Driverne står også bak den spanske matboden Morro Fino på Lager11.
Emmer Håndverksbaker driftes av Hegstad & Blakstad, som alltid leverer kvalitet i sitt arbeid. Nå vil de tilby godt bakverk på Sluppen. Senere åpner også frisør i samme gate.