Reis bærekraftig til Sluppen

Takk til deg som sykler, går, skater, hopper, løper, sparkesykler, danser og busser til Sluppen!

Den europeiske mobilitetsuka 2021 har tema "Hold deg sunn - Reis bærekraftig". Vi har markert uka ved å synliggjøre bærekraftige reisemåter til Sluppen.

 

Sykkel

Det skal være trygt og enkelt å sykle til og fra Sluppen. I tillegg skal sykkelen stå trygt mens du er på jobb eller nyter et bedre måltid på Lager11. Derfor fleste kontorbyggene på Sluppen har innendørs sykkelparkering og garderober. Bikely tilbyr sykkelskap som enkelt låses opp og igjen med app, hvor sykkelen står trygt innelåst. Trondheim er Norges fremste sykkelby, med en sykkelandel på 10%. Sykling reduserer biltrafikk og støy - og er sunt!

Bysykkel

Trondheim Bysykkel har sykkelstativer rundt om i hele byen, hvor man med et abonnement har tilgang til å forsyne seg med en sykkel og parkere den i et annet stativ. Slik er man mobil uten å ha egen sykkel. Sluppens bysykkelstativ står utenfor Café Aksen.

Elsparkesykkel

Også private elsparkesykler kan parkeres trygt i enten innedørs sykkelparkering eller i Bikely's sykkelskap. Det er etter hvert mange leverandører av utleie-elsparkesykler i Trondheim, og Sluppen er innenfor sonekartene for kjøring og parkering av sparkesykler. Men husk: Parker forsvarlig!

Gå og løpe

Å gå eller løpe krever bare gode sko, og med utslipp begrenset til ens egen utpust. Med andre ord den mest bærekraftige transportmetoden man kan bruke! I tillegg er det sunt for både helsa og hodet å bevege seg utendørs. Ta turen langs elvepromenaden fra Nedre Leirfoss eller gjennom Smidalen for en vakker naturopplevelse.

Buss

I Trondheim er det AtB som tar deg fra A til Sluppen. Fra metrobusstasjonen Sluppen går det busser hvert 3. minutt som tar deg inn til Midtbyen og nordover. I høst begynner utbyggingen av ny kulvert og metrobusstasjon for sørgående buss, som gjør det enda lettere å komme seg også sørover, eller til Sluppen fra Midtbyen.

 

Slik kommer du deg til Sluppen