SafeBikely, 100% Sluppen

Mobil i hånd. Viser grensesnitt i app.
SafeBikely, 100% Sluppen

Banebrytende bruk av teknologi født på Faktry kombinert med stålskap produsert av Tromek sikrer sykler på arbeidsplasser og byrom. Faktry og Tromek ligger på Sluppen, Trondheims nye by.

- Hvis man fjerner risiko og bekymringer for sykkeltyveri så kommer flere til å velge sykkel som transportmiddel. Det er forretningsideen vår sier Ellen Loxley markedssjef i SafeBikely og ansatt nr. 3.

De trygge syklene kan takke oljebransjens fall for at ideen ble realisert.
 
- Jeg mista jobben i oljebransjen nedtur, samtidig som jeg ble frastjålet to sykler. Jeg ville at oljebransjeprosjektlederen i meg skulle løse letthetsgraden av å kunne bli frastjålet sykler, sier Hallvar Bergh. Gründer/sjef og ansatt nr.1 i selskapet.


 
Det unike med SafeBikely er bruk av narrowband teknologien. Narrowband er strømgjerrig, har sin egne nasjonale frekvens og er bygd ut i hele landet. Det gjør det mulig For SafeBikely å sette opp låsbare solide sykkelskap hvor som helst i landet. 4 AA batterier holder for over ett år.
 
- Det er et helt unikt konsept. Vi kan sette opp fungerende skap som kan benyttes med vår selvutvikla app, absolutt hvor som helt i landet, forteller Loxley.


 
Sluppen er fortsatt for mange en ukjent del av Trondheim.
 
- Før var Sluppen for meg biltilsynet, og bare det. Å oppdage FAKTRY, Lager 11, Austmann og hele det skjulte området var veldig fint, men man blir også oppmerksomme på hva området mangler. Det har vært krevende å være syklist til og fra Sluppen, men snart ikke lenger. Nå investeres det i sykkeltraseer som tilgjengeliggjør oss fra alle kanter, utdyper Loxley.


 
FAKTRY er en hardwareinkubator på Sluppen med mange som jobber innen internet of things(IoT)
 
- FAKTRY er et unikt sted. Vi utvikler jo vår egne skap, elektronikk og app, og her på FAKTRY holder de fleste på med deler eller alt dette. Vi diskuterer, deler og har et kreativt felleskap. 
  
- I fjor var vi på 54 lokasjoner i 14 norske kommuner – og det var en suksess. Nå skalerer vi opp- og utvider til bedrifter og borettslag. Våre stålskap er sikre, teknologien virker. Så vi skal gjøre flere sykkelparkeringer sikre, og ansette mange flere. Vi gleder oss, avslutter Loxley.