FAKTRY

FAKTRY er stedet for teknologiselskap som utvikler fysiske produkt – her skal innovative selskaper kunne utvikle og teste alt fra sensorteknologi til store mekaniske løsninger i nye fasiliteter på Sluppen.

Leirfossvegen 5d, 7037 Trondheim

Bak satsingen på Sluppen i Trondheim står R. Kjeldsberg, Proneo og Wireless Trondheim. FAKTRY skal fungerer som en møteplass for ambisiøse gründere, studenter, forskningsmiljø og næringsliv. Dette blir en hardware-inkubator hvor startup-bedrifter skal trives og utvikle seg, og hvor de kan møte store selskaper som har hele verden som marked.

 

Det er Telenor sammen med Wireless Trondheim som står bak den nyetablerte IoT-laben i FAKTRY på Sluppen. IoT ProtoLab skal være et eksperimentelt senter for forskning og innovasjon hvor ambisiøse gründere, studenter og utviklere har muligheten til å utvikle nye tjenester og fysiske produkter innen tingenes internett. Det blir særlig fokus på LPWA teknologi og applikasjoner.


Her har Trådløse Trondheim koblet sine bydekkende LoRaWAN gateways til Telenors eksperimentelle initiativ og Start IoT gir tilgang til utstyr, utviklerportal og et fysisk LPWA nett med et back-end system som gjør det mulig å utvikle prototyper til en relativt lav kostnad. IoT ProtoLaben vil generere store datasett som er av interesse for arbeidet ved Telenor-NTNU AI-Lab og det er lagt opp til samarbeid mellom de to kraftsentrene innen AI og IoT.