Sluppenfest 2023

Sommerfest hos Austmann med grilling, show og konsert. Foto: Ida Jacobsen
Sommerfest hos Austmann med grilling, show og konsert. Foto: Ida Jacobsen

Sluppenfest 2023 gikk av stabelen i helga, med strålende sol og mye aktivitet!

Sommerfest

Sluppenfest startet med utendørs sommerfest hos Austmann Bryggeri & TapRoom. I finværet ble uteserveringen full av sommerkledde folk. Trondheim Slakthus var på plass med griller og serverte pulled pork sandwich og røkte chips, som ikke overraskende var svært populært. Austmanns eget brygg slo også godt an i solvarmen.

Sjonglørene Julian Sæther, David Caldas og Børre L'orange underholdt med spektakulære triks. Foto: Ida Jacobsen

 

Feststemningen var allerede i taket da The Atkins Tent Revival rigget seg opp til konsert. Ben Atkins har tatt med seg country-blues-musikk fra Texas og slått seg sammen med lokale artister i Trondheim. Bandet leverte stemningsfull amerikanamusikk til jublende applaus!

The Atkins Tent Revival består av singer-songwriter Ben Atkins (vokal/gitar, i midten), Manuél Åkerlund (gitar, t.v.) og Trude Heggstad (piano, t.h.). Foto: Ida Jacobsen.

Se mer fra sommerfesten hos Austmann i bildekarusellen nederst.

God mat og drikke

Emmer Håndverksbaker åpnet sitt bakeri i Sluppenvegen 25 i vinter. De holdt helgeåpent med salg av både brød og søtbakst. De har ellers åpent tirsdager og fredager, og har blitt et svært populært tilskudd til Sluppen.

Naboen Pettersen & co kolonial og fetevarer serverer og selger lokal og spesialimportert mat, og inviterte i helgen til prøvesmaking, spesial-helgepose for anledningen, og utvidet utsalget med utendørs stands til en mini-matfestival.

MANA Restaurant har nylig åpnet dørene i Alo (Sluppenvegen 23) og har høstet god omtale i Adresseavisen og av besøkende. Dyktige kokker serverer mat av lokale råvarer av høy kvalitet. Restauranten har fort blitt populær, og under Sluppenfest var det intet unntak – Med kø utenfor restauranten.

Erlend Hegstad i bakeriet. Både Emmer Håndverksbaker og MANA Restaurant drives av Hegstad & Blakstad. Foto: Pia Evensen.

Konsert, fest og barneshow

Lager11 er Sluppens internasjonale mathall med åtte matboder, i tillegg til dessert- og kaffematboden Francis Kaffe & Bublewaffles og stort utvalg drikke i baren. Lager11 er også en kulturarena med et mangfold av arrangementer gjennom året.

Under Sluppenfest spilte Nea & The Regulars gratiskonsert i mathallen og spredte lystig stemning i hele det gamle lagerrommet.

Nea & The Regulars er et soul-funk band fra Trondheim, bestående av åtte musikere med ulik bakgrunn. De har turnert aktivt i Norge de siste to årene med energiske beats, lekne harmonier og en god porsjon manisk spilleglede.

 

Lager11 sin Blackbox er et avskilt scenerom som brukes til arrangementer, konserter, oppvisninger, søndagsmarked og mye mer. Lørdag ble Balckbox rom for raveparty! Bassment Project viste at Sluppen kan være et feststed ut i de sene nattetimer.

Er det ikke gøy å kunne kle opp pappa akkurat som man selv vil? Barn fikk være stylist for en dag sammen med en voksen modell. Her kunne barn sammen med en forelder eller annen voksen få style og kle opp med et stort utvalg klær og pynt. Etter god tid til å gjøre sin modell riktig fin i stylingrommet var det duket for mannequinshow i mathallen. Antrekkene var kreative, og showet spektakulært! Stylist for en dag ble ledet av Line Tandberg og Kjersti Kveli. 

Graffitiworkshop

De siste årene har det blitt satt farge og kunst til Sluppen i form av street art/ graffiti. Mye av dette har blitt koordinert av graffitiartist Thomas Eidsaune, som under Sluppenfest holdt graffitiworkshop. Her fikk 20 amatører prøve seg med spraybokser og lage sin egen gatekunst på Sluppen.

Thomas og kompanjong «cane69» bidro også med gatekunstverk som man kan finne på garasjeporter ved Sluppenvegen 8.

 

Klatre-NM og klatrekurs

Under Sluppenfest var det også NM-veka, med klatring som en av NM-grenene. På Grip Sluppen ble det hold NM i klatring og buldring, direktesendt på NRK.

Når klatrehallen ikke var full av klatreproffer, TV-fotografer og engasjert publikum, åpnet Trondheim Klatreklubb hallen for nye klatrere som var nysgjerrige på sporten. Veiledet av instruktører fikk familier prøve seg i klatreveggen søndag formiddag. Dette tiltaket ble fort fullbooket, og vitner om en sport som bare blir mer og mer populær.

Grip Klatresenter på Sluppen åpnet i 2020 som et buldresenter (buldring = klatring på lav vegg uten sikring). I 2022 utvidet man senteret ved å bygge ut et 17 meter høyt klatretårn, som åpnet for utallige ruter med tauklatring. Grip Sluppen ble da Midt-Norges største klatresenter, og opplever stor pågang av klatrere i alle aldre.

Søndagsturen

Smidalen har fått store oppgraderinger gjennom vinteren. Utbedrede stier, håndledere, nye benker og et stort område med trimpark, slakkliner, griller og sitteplasser har kommet på plass. Det er også plassert flere stolper fra Stolpejakten i området. Smidalen er skogen som omkranser Sluppen, og med stier som leder ned til Nidelva. Langs Nidelvstien er det populært å gå tur, jogge og fiske i elva.

Skolebarn på tur inn i Smidalen.

 

Bildene i bildekarusellen er fra sommerfest hos Austmann. Bildene er tatt av Ida Jacobsen.