Lunsj i det grønne på Lysgården

Lunsjrommet på Lysgården. Lyst og fint, god mat.

Før DNV GL flyttet inn i Lysgården på Sluppen, hadde de tilhold på Rosten. De ville ha et moderne bygg og mindre areal med en musikalsk rød tråd.

– Da flytteplanene var et faktum og folk skulle gå fra å ha egne cellekontorer til å sitte i åpent landskap, ble det en del uro. Flere trodde det ville bli et mareritt. Etter hvert som vi har kommet oss på plass er folk positive og flere synes det er bedre slik vi har det nå, sier Rune Green, stedsleder i Trondheim.

I Lysgården på Sluppen sitter 61 mennesker i DNV GL åpent landskap. De har valgt å ha åtte møterom, tre videorom og fem stillerom. Alle møterommene har navn fra DumDum Boys-sanger. Det kommer vi tilbake til.

Portrett Rune Green

– Vi har en del føringer fra DNV GL sentralt. Med avdelinger i over 100 land, ønsker vi allikevel at det skal være DNV GL-følelsen å komme inn i et av lokalene våre.

DNV GL er et klassifiseringsselskap som sertifiserer fartøy og systemer på for eksempel oljerigger. Risikovurderinger, safety og performance, cybersikkerhet og miljø er kjente begreper for DNV GL. De har kunder som Equinor, fiskerinæringen og skipsrederier.

– Green som etternavn forplikter også, sier Rune Green med et smil.

BREEAM Excellent og DumDum Boys

Lysgården er et energieffektivt bygg klassifisert som BREEAM Excellent. Det er dessuten proppet fullt av det nyeste innen teknologi fra Siemens.

Lysgården kantine

– Bygget i seg selv er moderne og vi er strålende fornøyde! Lysgården har et stort atrium og mye lys. Bygget er energieffektivt, noe som er viktig for oss. Vi har fått det slik vi vil ha det her. DumDum Boys er også med oss på laget, sier Green med et lurt smil.

– DumDum er kanskje viktigere enn det tekniske?

– Hehe, tja. Det beste er når vi kan kombinere slik som her, sier Rune og utdyper; Møterommet vi sitter på heter Spiltter Pine, og navnet vises på møteromspanelet som er en teknisk greie.

For ordens skyld; DNV GL har en avtale med Kjartan Lauritsen om å bruke låtnavnene.

møteromspanel som viser navnet Idyll

– Hva med kantine-appen, bruker du den?

– Ja, den er topp! Jeg bestiller lunsj via appen, og lunsjen her er helt super. Alle i DNV GL spiser lunsj i personalrestauranten og Kristin, som driver den, lager forskjellig varmlunsj hver eneste dag. Etter hvert vil vi visst også kunne bestille frisørtime og bilvask via appen.

Kjeldsberg Eiendom vil gjøre livet bedre ved å gjøre hverdagen enklere for mennesker. Mange funksjoner i nærområdet samlet i en app er et ledd i dette. Det er på Sluppen det skjer.

Sluppen som knutepunkt

DNV GL var opptatte av plassering når de skulle bestemme seg for hvor de ville flytte. Sluppen ligger i omkjøringsaksen, og det er enkelt å komme seg hit fra flere steder i byen.

– Sluppen vil bli et knutepunkt når busstilbudet blir optimalt. Det ser jeg fram til. Selv sykler jeg stort sett til jobb fra Byåsen.

– Hva tenker du om Sluppen fremover?

– Hvis Sluppen blir som Kjeldsberg ønsker, blir det veldig bra. Kjeldsberg har store interesser her og pusher på for å utvikle Sluppen. Jeg har troa på det Sluppen skal bli, og det er artig å være her nå og følge med på utviklingen, sier Green.

Fasade Lysgården

– Hvordan er Kjeldsberg som utleier?

– Kjeldsberg er en god huseier. Jeg får hjelp til det jeg spør om, og aldri et nei. Kjeldsberg er veldig profesjonelle, og her i Lysgården har vi også en vaktmester, Truls, som hjelper til med det meste.

Sluppen Community og dronesamarbeid

Mye er på plass på Sluppen. Møtesteder som Austmann og Café Aksen er med på å skape et godt miljø for samarbeid mellom miksen av bedrifter som finnes her.

– Samarbeidet mellom bedrifter her er godt. Vi jobber en del med start-upen Scout som holder til i FAKTRY. De driver med droner, og hjelper oss med å inspisere tanker hvor det er vanskelig å komme til, forklarer Green.

Cafe Aksen, kunde handler kaffe

– Hva med Sluppen Community?

– Sluppen Community arrangeres hvert kvartal. Det er en fin arena hvor bedrifter her på Sluppen treffes. Sluppenfest, som var i sommer, var veldig artig.

På vei ut la vi merke til teksten til «Lunsj i det grønne», signert av Kjartan Lauritsen. Rune viste oss den andre teksten også; «Jeg har ikke flytta, jeg har rømt».

Så da dro vi konklusjonen; DNV har ikke flytta fra Rosten, men rømt til Sluppen.

 

Går ditt firma mot lysere tider, eller vil du vite mer om Sluppen?

Vi har plass til flere i Lysgården, og vi prater gjerne om framtidsplanene våre for området. Snart åpner vi både mathall og klatrepark.

Se ledige lokaler eller ta kontakt med oss i Kjeldsberg Eiendom.

Interiør Lysgården, taket er kult