Oppskrift: Empanadas

Nasjon: Chile
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 1,5 time

Empanadas regnes som Chiles nasjonalrett. Det er en rett som består av deig eller brød med nydelig kjøttfyll. Mor og datter, Lillian Cortes og Maria Carolina Silva, som driver spisestedet El Rincón Chileno på Lager11 deler sin egen oppskrift.



Ingredienser

Empanadas fyll:
2 ss vegetabilsk olje
2 ss smør
3 store løk (finhakkede)
2 fedd hvitløk (hakket)
800gr kjøttbiff
2 ts cumin
1 ts chili pulver
1 ss paprika
1/2 kopp rosiner
1/2 kopp svarte oliven (hakkede)
2 hardkokte egg i skiver
1 eggeplomme
Salt og pepper etter smak

Empanadas deig:
1 kilo hvetemel
50gr gjær
Salt
50gr smør

Slik gjør du det!

Forbered fyllet:

  1. Smelt vegetabilsk olje og smør i en stekepanne. Tilsett hakkede løk. Rør om til løken er myk og duftende.
  2. Ha i hakket hvitløk og kok i 1 minutt.
  3. Tilsett biff, spisskummen, chili-pulver, paprika, salt og pepper etter smak.
  4. Rør om og stek til kjøttet er brunt. Tilsett melet og la det koke i 2 til 3 minutter.
  5. Fjern pannen fra varmen og rør inn rosiner og svarte oliven i biffblandingen.
  6. La fyllet avkjøles helt. Fyllet står seg i opptil to dager i kjøleskapet.

Lag deigen, fyll den og bak den:

  1. Smuldre smøret i melet, ha i gjær og tilsett litt salt.
  2. Kna deigen godt og trill kuler.
  3. La deigkulene hvile i 5 minutter.
  4. Finn fram et stekebrett og kjevle ut kulene til sirkler.
  5. Ta ut fyllet fra kjøleskapet. Ha i 1 spiseskje av fyllet og en skive hardkokt egg i midten av sirkelen.
  6. Fukt kantene med vann og brett kaken så du får en halvsirkel.
  7. Tett kantene ved å trykke ned med fingrene. Pensle den forseglede kanten lett med vann, vri kanten mot midten og trykk med fingrene for å forsegle.
  8. Bland eggeplommen med 2 ss melk og pensle empanadasene med blandingen.
  9. Bak i ovnen ved 180 i 15-20 minutter, eller til empanadasene er gylne.



Lykke til med kokkeleringen – og ta gjerne turen til Lager11 hvor du kan spise originalen!


Besøk Lager11