Oppskrift: Kinesiske dumplings med svinekjøtt og kinakål

Nasjon: Kina
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 1 time

Kinesiske dumplings er fylte, dampede pastaputer. Dette er myke munnfuller som passer til lunsj, middag eller som tapas.

Wuyan Wang er alenemor, kokkelærling og driver spisestedet Kina Kjøkken på Lager11 på Sluppen. Hun lager også unike kaker på bestilling! Her deler hun oppskriften sin på dumplings fylt med svinekjøtt og kinakål.


Ingredienser for 8 porsjoner

Deig:
500 g hvetemel
280 g vann
50 g hvetemel til utkjevling
1 dl vann til å lime dumplingsene sammen

Fyll:
400 g kjøttdeig av svin
500 g kinakål
1 egg
1 ts salt
6 vårløk
1 bit revet frisk ingefær
1 ts Chiang pepper pulver
1 ts krydderpulver (stjerneanis, fennikel, nellik, kanel og ingefær)
2 ss soyasaus
1dl solsikkeolje

Kryddersaus:
1 stjerneanis
10 g Chuanpepper
1,5 dl vann

Slik gjør du det!

  1. Lag deigen for hånd. Klem vann og hvetemel sammen til en deig. La deigen hvile i 15 minutter.
  2. Finhakk kinakål – kutt først i strimler, så i små biter. Dryss over salt og la det stå mens du forbereder resten. Saltet trekker ut fuktighet av kålen.
  3. Lager kryddersaus: Ha stjerneanis, chuanpepper og vann i en kasserolle. Kok opp og reduser vannet til 1 dl. Sett kryddersausen til kjøling i romtemperatur.
  4. Bland egg, soyasaus, salt, krydderpulver, Chuanpepper, ingefær og kryddersaus i svinekjøttdeigen.
  5. Bland svinekjøttdeigen og kålen sammen. Finhakk vårløk ha det i bollen.
  6. Varm solsikkeolje i kjelen og hell på vårløk. Bland sammen.
  7. Del deigen i små biter. Ha litt hvetemel på deigen. Kjevle ut små deiger på ca. 8 cm i diameter.
  8. Ta en god teskje med fyll midt på deigen. Fukt kanten med litt vann.
  9. Når alle dumplingsene er fylt, steker du dem i en middels varm panne med litt olje.
  10. Hell på vann når de har fått en gyllen og fin farge på undersiden. Legg på et lokk, og damp dumplingsene til vannet er borte.
  11. Ta av lokket og stek dumplingsene et par minutter til – til undersiden har blitt deilig sprø.

Server dumplings med sweet chilisaus og koriander. Eller du kan blande sammen soyasaus, chiliolje og presset hvitløk.


Lykke til med kokkeleringen – og ta turen til Lager11 hvor du kan spise originalen!


Besøk Lager11